You are currently viewing Tuti tippek az önbizalom növelésére

Tuti tippek az önbizalom növelésére

 • Post published:2023.08.05.

Az önbizalomhiány nagyon furcsa dolog, hisz nem tudjuk, honnan jön és nem tudjuk, hogy keletkezett.

Lehet, hogy már gyerekkorban is érezhető, hogy valaki visszahúzódó és félénk és ez az érzés az egész felnőtt korát végigkíséri. Sőt, lehet, hogy addigra úgy érzi az ember, hogy egyre kevesebb önbizalma van, és egyre csak fogy.

Ez furcsa, hiszen nem igazán tudjuk, honnan jön ez a dolog. 

Miért létezhet az önbizalomhiány?

Ha megértjük, miért jött létre ez az állapot, kezelni is könnyű lesz. 

Lehet, hogy azért érzi ezt valaki, mert:

 • többször elhagyta a párja, így az önbizalma csorbát szenvedett
 • gyerekkorában nagyon sokat hallotta, hogy ő nem ér semmit és hogy nem jó semmire, így úgy érzi, önbizalma soha nem is volt
 • lehet, hogy folyamatos anyagi problémákkal küzd, pedig nagyon szeretne jó módban élni, ezért az önbizalma lecsökkent
 • lehet, hogy valaki butának érzi magát, mert egyszer ezt mondták neki és elhitte, ezért egyik pillanatról a másikra az önbizalma eltűnt
 • de az is lehet, hogy úgy érezzük, nem tudjuk elérni a fejünkben megszülető célokat, mert vagy tudásunk, vagy képességünk nincs hozzá és így az önbizalmunk nemcsak fogy, de már szinte nem is létezik.

és még ezer más oka lehet annak, hogy valaki önbizalomhiányban szenved.

Az önbizalom növelése

Szerencsére lehet valamit tenni ezzel kapcsolatban! Méghozzá igen sokféle megoldás létezik!

Az internet tele van önbizalomnövelő ötletekkel és valószínűleg mindegyik működik is, ha kipróbáljuk. 

Például:

 • Csinálhatsz olyan dolgokat, amit eddig soha nem tettél volna meg, de ha megtennéd, nagyon büszke lennél magadra.
 • Tanulhatsz olyan dolgokat, amik segítenek neked abban, hogy előrébb juss az életben, és ezzel el tudd érni a fejedben létrejövő céljaidat.
 • Kiválaszthatsz olyan apró célokat, melyeket képes vagy elérni, mely része lehet egy folyamatnak, aminek a végén ott vár téged a várva várt csodálatos eredmény.
 • Vagy összeírhatod az elmaradt teendőidet, amiket eddig meg kellett volna tenned, de nem tetted meg, és el kezdheted ezeket megcsinálni.

Szóval rengeteg módja van annak, hogy szép lassan csökkentsd az önbizalomhiányt. 

És ha sok sok ilyen dolgot megteszel, egyre nő majd az önbizalmad és előbb-utóbb arra eszmélsz, hogy büszke vagy magadra és boldogan mosolyogsz a világra!

Csak még egy ötlet...

Vannak ugyan különböző trükkök, ami hosszú távon segíthet neked rendbe tenni magad, viszont van egy módszer, amivel nagyon gyorsan kiütheted ezt az érzést, és a helyébe kiegyensúlyozottságot, boldogságot és stabilitást varázsolhatsz. 

A részletekhez kattints ide!

Íme még néhány ötlet az önbizalom növelésére:

Hogyan tegyünk szert önbizalomra?

Konkrét oka van annak, hogy valaki elveszíti az önbizalmát – kezelje ezt az okot, és az önbizalma helyreállhat. Íme a Scientology alapelvek, amelyek ezt teljességgel lehetségessé teszik.
Az önbizalom olyan dolog, amiből a legtöbb ember többet szeretne, de nem biztos benne, hogyan tegyen szert rá, vagy honnan vegye. Korábban jobban bízott saját magában? Szeretné erősíteni az önbizalmát? Az önbizalma növeléséhez meg kell értenie, hogy mi ronthatja a saját magáról alkotott véleményét. Ha tudja, miért történik ez, akkor tehet valamit a helyzet visszafordítása érdekében, és újból kiépítheti az önbizalmát.

Ezen a tanfolyamon meg fogja tanulni:

 • A biztonság valódi forrása az életben.
 • Hogyan kapcsolódik egymáshoz az önbizalom és az önbecsülés, és mit tehet, hogy helyreállítsa őket.
 • Pontosan milyen lépésekkel érheti el, hogy jobban értsen ahhoz, amit csinál.
Az ezen a tanfolyamon található tudás és eszközök segíteni fognak Önnek abban, hogy az önbizalom új szintjére emelkedjen, hogy többet vigyen véghez, és hogy a magasabb szintű személyes túlélés felé haladjon.
„Az önbizalom nem más, mint öndeterminizmus. Nem más, mint az egyén hite a saját képességében, hogy meghatározza a saját sorsát. Amíg ezzel rendelkezik, addig az univerzum a zsebében van.”

L. Ron Hubbard

A tanfolyam hossza:

16 óra

A tanfolyam ára:

12.000 Ft

A jegyzet ára:

3.400 Ft

Az egyszer fent egyszer lent állapot legyőzése az életben

Amikor valaki, akinek eddig jól mentek a dolgai, hirtelen rosszabb állapotba kerül, annak konkrét oka van.
Amikor hirtelen elkezd hibákat elkövetni, vagy ostobaságokat csinál, azt okozza valami. Amikor boldog, és jól érzi magát, és minden látható ok nélkül hirtelen elkezdi levertnek érezni magát, azt is valaki okozza. Tud róla, hogy meghatározott személyiségtípusok léteznek? Azok, akik jót akarnak az embereknek, és azok, akik rosszindulatúak. Ha tapasztalt már valaha érzelmi hullámvasutazást, vagy egyszer fenn, egyszer lenn érezte magát az életben, lehet, hogy valaki az Ön környezetében elnyomta Önt – lehengerelte, vagy megpróbálta kisebbé tenni.

Ezen a tanfolyamon meg fogja tanulni:

 • Hogyan különböztesse meg az emberek két típusát – azokat, akik megpróbálnak felépíteni, és azokat, akik megpróbálnak lerombolni dolgokat.
 • Mit tegyen azokkal az emberekkel kapcsolatban, akik ártani akarnak Önnek.
 • Hogyan ismerje fel az igazi barátait, illetve azokat, akik Ön ellen dolgoznak.
A balszerencsés események mögötti okok kezelési módjának ismeretével képes lesz jobbra fordítani az életét, egyszer s mindenkorra megszüntetheti az „egyszer fenn, egyszer lenn” állapotot, és a legnagyobb céljai felé törhet.
„Vannak olyanok, akik megpróbálnak jót tenni, és vannak olyanok, akik a rosszra specializálódnak, és e tények és jellemvonások alapján felismerheti őket.”

L. Ron Hubbard

A tanfolyam hossza:

20óra

A tanfolyam ára:

12.000 Ft

A jegyzet ára:

3.400 Ft

Dianetika: A szellemi egészség modern tudománya

Ez a könyv leírja minden problémád és nehézséged valódi forrását, a reaktív elmét. 

A tűznél és a keréknél is fontosabbnak beharangozott felfedezéseket tartalmazó Dianetika már több mint 50 éve bestseller. Több mint 20 millió példány kelt el belőle, és egy több mint 100 országot felölelő mozgalmat indított útjára, így vitathatatlanul ez a legszélesebb körben olvasott és legnagyobb hatású könyv, amelyet az emberi elméről valaha is írtak.

Megtalálható benne a reaktív elme anatómiája és teljes leírása – ez az elme az Embert rabságba ejtő rémálmok, megmagyarázhatatlan félelmek, zaklatottságok és bizonytalanságok mindeddig ismeretlen forrása. Ez a könyv bemutatja, hogyan szabaduljon meg tőle, és hogyan érje el azt, amiről az Ember korábban csak álmodott: a Clear állapotot.

A tanfolyam hossza:

40 óra

A tanfolyam ára:

12.000 Ft

Az anyagok ára:

14.400 Ft

Néhány fedezés, amelyről ebben a könyvben olvashat:

 • Az Ember célja
 • A Létezés Dinamikai Alapelve – az az egy szó, amely minden élő dolgot motivál.
 • A Négy dinamika – a hajtóerők, amelyekre az élet egésze fel van osztva.
 • A Túlélés szemléltető grafikonja – amely feltárja az ember valódi potenciálját, és azt, hogy ez a potenciál hogyan érhető el.
 • A reaktív elme felfedezése és teljes anatómiája.
 • A reaktív elmében található fájdalmas tapasztalatok – az engramok –, amelyek arra utasítják az embert, hogy irracionálisan cselekedjen, a saját vágyai és céljai ellenében.
 • A születés előtti engramok hatása – mi történt azelőtt, hogy megszülettünk, és hogyan befolyásol ez minket azóta is.
 • A teljes Dianetika eljárásmód, amellyel felfedezhetjük és kitörölhetjük ezeket a káros tapasztalatokat, hogy soha többé ne legyenek ránk befolyással. Ezzel láthatóvá válik az a személy, akit ön mindig is meg akart ismerni: önmaga.

Jelentkezem a fenti szolgáltatások egyikére

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Adrienn Sebestény

A Fővárosi Dianetika Központ Tanfolyamtermének vezetője és egyik Tanfolyamfelügyelője vagyok.

Vélemény, hozzászólás?