Eszközök az élethez

Szeretnéd, hogy a dolgaid jobban menjenek? Szebb és boldogabb életre törekszel?

ezeken a tanfolyamokon olyan módszereket kapsz a kezedbe, melyekkel garantáltan nagyobb sikereket érhetsz el a hétköznapjaid során!

kattints egy témakörre!

pénzügyi siker

„Életbevágóan fontos felismernünk, hogy az állapotformulák léteznek. Ezek ebben az univerzumban szerves részét képezik bármely tevékenységnek.” LRH

az élet formulái

Íme az áttörések, amelyeket milliók használnak életbeni szituációk kezelésére és az életben való boldogulásra.

Mit tegyél, ha megromlanak a személyes kapcsolataid? Ha adósságaid vannak, hogyan kezeld őket? Ha a munkahelyen rosszabbra fordulnak a dolgok, hogyan tudod őket rendbe hozni? Vannak pontos formulák ezekre a helyzetekre, és minden más helyzetre is – pontos lépések, amelyek természeti törvényeken alapulnak, és minden alkalommal működnek.

Tudd meg, hogyan tehetsz szert teljes kontrollra bármely állapot vagy körülmény felett. Ismerd meg azokat a gyakorlati formulákat, amelyek visszájára fordítják a rossz állapotokat, a jó állapotokat pedig megerősítik.

ezen a tanfolyamon meg fogod tanulni:

 • A túlélési szintjét meghatározó törvények, és hogy hogyan tudod ezeket arra használni, hogy sikeres, boldog jövőd legyen.
 • Mik a statisztikák, és hogyan használjuk őket annak mérésére, hogy mennyire jó egy tevékenység működése, illetve annak előrejelzésére, hogy mi fog történni a jövőben.
 • Az életet irányító állapotformulák – gyakorlati lépések, amelyekkel bármilyen állapot jobbá tehető.

Ha ismered és alkalmazod ennek a tanfolyamnak az adatait, bármilyen rossz helyzetet rendbe tudsz majd hozni, és meg tudsz erősíteni minden jó helyzetet. Az életed új magasságokba emelkedhet. 

„Bármely dolog kezelésének első lépése annak a képességnek a megszerzése, hogy szembenézzünk vele.” LRH

pénzügyi nehézségek leküzdése

Ezek az áttörések megadják azokat a természeti törvényeken alapuló formulákat, amelyekkel felülkerekedhetsz a pénzügyi válságon, hogy ne kelljen folyton a pénzügyek miatt aggódnod.

Pénzügyi vészhelyzetek sújtják az életed? Ha azon kapod magad, hogy a figyelmed a pénzügyeken van, nem pedig azon, hogy a legteljesebb módon éld az életet, ez a tanfolyam olyan eszközöket nyújt számodra, amelyekkel elindulhatsz a túléléshez és a boldogsághoz vezető úton. Ez a tanfolyam megmutatja, hogyan tudod átvenni a kontrollt egy pénzügyi krízis felett, és hogyan tudod hatékonyan kezelni, legyen az kicsi vagy látszólag nagy. Ahhoz is megadja az eszközöket, hogy már eleve meg is akadályozza az ilyen vészhelyzetek bekövetkezését. Ezek az alapelvek, amelyek a szervezetekkel kapcsolatos tapasztalatokra épülnek, befolyásolják bármely és bármilyen méretű tevékenység pénzügyeit, sőt ugyanúgy érvényesek a személyes pénzügyekre is. Ezek használatával felszabadíthatod a figyelmed, és arra fordíthatod ezt, ami a legfontosabb számodra az életben.

ezen a tanfolyamon meg fogod tanulni:

 • A túlélési szintjedet meghatározó törvényeket, és hogy hogyan tudod ezeket arra használni, hogy sikeres, boldog jövőd legyen.
 • Mik a statisztikák, és hogyan használjuk őket annak mérésére, hogy mennyire jó egy tevékenység működése, illetve annak előrejelzésére, hogy mi fog történni a jövőben.
 • Az életet irányító állapotformulák – gyakorlati lépések, amelyekkel bármilyen állapot jobbá tehető.

Amikor ismered és érted a pénzügyi vezetés alapjait, képes vagy felhasználni a tanultakat arra, hogy kézben tartsd a saját boldogulásod, és hogy stresszmentes pénzügyi légkört teremts. Így valóban sikeres lehetsz.

„A pénz egy árucikk. Bizonyos realitások vonatkoznak rá.” LRH

pénzügyi biztonság

Íme azok az áttörések, amelyek megmutatják, hogyan lehetsz fizetőképes, és hogyan vezet ez a biztonsághoz.

Van megoldás arra, hogy mindazt ki tudd hozni az életből, amit csak akarsz. Van mód arra, hogy megszabadítsd magad az ügyeid kezelésének taposómalmától, és hogy kezeld az áremelkedésekkel járó megpróbáltatásokat. Végül is a te boldogságod és szellemi céljaid múlnak ezen. Amikor tudod, hogyan, akkor ellenállóvá tudod tenni magad a pénzügyi nehézségekkel szemben. Így még akkor is, ha pénzügyi krízissel nézel szembe, gyorsan rendbe hozhatod azt.

Ez a tanfolyam megadja neked a pénzügyi alapelveket, amelyek bármekkora szervezetre vagy bármely egyénre érvényesek. A biztonság megteremtésével az élet magasabb szintű céljainak szentelheted magad.

ezen a tanfolyamon meg fogod tanulni:

 • Hogyan tervezd a pénzügyeidet úgy, hogy soha ne adósodj el.
 • Hogyan érheted el, hogy minden pénzkiadásod befektetés legyen a jövőbe.
 • Milyen lépéseket tegyél ahhoz, hogy kiváló hitelképességet és fizetőképességet érjen el és tartson fenn.

Az ebben a tanfolyamban található alapvető igazságok, ha alkalmazod őket, folyamatos jólétet és pénzügyi növekedést eredményezhetnek a te, a családod vagy az üzleti vállalkozásod számára – legyen az kicsi vagy nagy.

„Az egyén azt hiheti, hogy a fizetése holmi titokzatos helyekről jön. Ez nem így van. A saját személyes termeléséből származik.” LRH

pénzügyi siker

Ezen alapelvek megértésével és használatával bőséget érhetsz el pénzügyeiben.

Te is teljes és boldog életet akarsz élni, és szabad akarsz lenni? A nagyobb bőség az életet kevésbé megterhelővé teszi, és nagyobb megelégedettséget nyújt. De hogyan érheted ezt el? Ezekre a kérdésekre alapvető természeti törvények adnak választ, ezen a tanfolyamon pedig megismerheted a törvényeket, amelyek elvezetnek a pénzügyi sikerhez és ezen keresztül a saját céljaid eléréséhez. A te túlélésed fontos saját magadnak, a családodnak és azoknak, akik számítanak rád. A siker alapelveinek ismerete és alkalmazása a segítségedre lesz abban, hogy segíthesd azokat, akik a legfontosabbak a számodra. 

ezen a tanfolyamon meg fogod tanulni:

 • Hogyan értsd meg ténylegesen, hogy mi a pénz, hogy végre más, fontosabb dolgokra fordíthasd a figyelmed.
 • Mi a közgazdaságtan?
 • Mi a „csere”, és milyen módon befolyásolja a lelkiállapotod és sikered.
 • A négy tényező, amelyet ismerned kell ahhoz, hogy sikert érj el. 
Ha megérted a tárgy alapjait, és használod az ezen a tanfolyamon megtanult eszközöket, teljes kontrollra tehetsz szert a jelenlegi és a jövőbeli pénzügyi sikered felett.

business

„A történelem kiterjedt vizsgálata tisztán azt mutatja, hogy az emberek azt követik, akit tisztelnek. A tisztelet az ösztönző erő, a cél és a kompetencia elismerése.” LRH

hatékony vezetés

Íme az áttörés, amely megmutatja, valójában mitől lesz valakiből vezető, hogy sikerrel és magabiztosan vezethessen másokat.

Miért tisztelnek és támogatnak az emberek valakit vezetőként, míg másokat figyelmen kívül hagynak, vagy megvetik őket? Miért van az, hogy az egyik ügyvezető jó pénzügyi eredményeket ér el a vállalatánál, és jól fizetett munkatársakat alkalmaz, míg egy másik erőlködik vagy elbukik? A sorson múlik? A szerencsén? A sikeres ügyvezetők valami különleges tehetséggel rendelkeznek?

A Hatékony vezetés a Szcientológia eszközeivel tanfolyam megválaszolja ezeket a kérdéseket, és leírja a vezetés valódi törvényeit. 

ezen a tanfolyamon meg fogod tanulni:

 • Annak definíciója és leírása, hogy mi is valójában egy ügyvezető. Mit kell tudni és tenni ahhoz, hogy hatékony és eredményes adminisztrátorrá válj.
 • Mit tesz egy rossz vezető, ami árt egy csoportnak, és mit tesz egy jó vezető, ami prosperálást eredményez a csoportja tagjai számára.
 • Az adminisztratív alapok precíz leírása és azok a lényeges elemek, amelyeket minden ügyvezetőnek tudnia kell.

Egy ügyvezető, aki fel van vértezve ezzel a tudással, tiszteletet kelt munkatársaiban, és elnyeri együttműködésüket. És e vezetői készségek alkalmazásával képes sokkal magasabb szintű életképességet elérni az összes érintett személy számára.

„A szervezési zsenialitás mindössze abból áll, hogy megszervezzük a tevékenységek sorrendjét, és csatornákat jelölünk ki a részecsketípusoknak. Ennyi az egész.” LRH

a szcientológia szervezés eszközeivel a siker felé

A tanfolyam szervezési áttöréseivel gyorsan és könnyen elérheted a céljaidat.

Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy ha jobban meg lennének szervezve a dolgok, akkor az embereknek jobban menne. A szervezés a személyes siker kulcsfontosságú és gyakran hiányzó tényezője. Nélkülözhetetlen egy család vagy csoport sikeréhez is. Céljaink eléréséhez, bármilyen nagyok vagy kicsik legyenek is azok, szükség van a szervezés ismeretére.

A Szcientológia szervezési eszközeivel a siker felé tanfolyam megmutatja, hogyan lehet a leghatékonyabban kézben tartani az időt, és hogyan állíthatók a tevékenységeik logikus sorrendbe ahhoz, hogy elvégezz dolgokat. 

ezen a tanfolyamon meg fogod tanulni:

 • A szervezés természeti törvényei és a használatuk.
 • Mennyi szervezést kell végezni ahhoz, hogy a legkevesebb erőfeszítéssel és a legrövidebb idő alatt valósíts meg dolgokat.
 • A szervezés sémája, példákkal és útmutatásokkal arról, hogyan kell felhasználni ezt a tudást arra, hogy megszervezzd a saját életed vagy bármilyen céget vagy csoportot.

Ha ismered és használod az e tanfolyamon szereplő természeti törvényeket, akkor bármilyen tevékenységet meg tudsz szervezni, hogy kiküszöböld a zűrzavart, stabilitást teremts, és elérd a céljaid.

„A biztonság nem egy statikus dolog. A biztonság csupán egy ember magabiztosságán múlik a saját céljai elérését illetően, sőt mi több, azon, hogy legyenek elérendő céljai.” LRH

célok kitűzése és elérése

Ha ismeri a célok kitűzésének és elérésének elveit, akkor még a legvadabb álmait is valóra válthatja.

Ha nincsenek céljaid és álmaid, akkor elveszettnek érezheted magad az életben. Azok az emberek, akik nem dolgoznak aktívan egy cél elérésén, boldogtalanok. Ki vannak téve a modern világ minden stresszének. Mégis, túl gyakran megesik az, hogy az emberek kitűznek célokat, ám hiába dolgoznak rajtuk, mégsem érik el őket. Miért van ez? Mi a megoldás?

A Célok kitűzése és elérése tanfolyam megválaszolja ezeket a kérdéseket. Megmutatja, hogyan tűzz ki egy célt, és megadja az eléréséhez szükséges pontos lépéseket. 

ezen a tanfolyamon meg fogod tanulni:

 • Az áttörést jelentő felfedezés: az adminisztratív skála. Ez lépések vagy szintek olyan fokozatos sora, amelyek természeti törvényeken alapulnak, és amelyek megmutatják, hogyan fogalmazd meg céljaidat, célkitűzéseidet és terveidet.
 • Miért van az, hogy az emberek néha keményen dolgoznak egy cél elérésén, de mégsem haladnak előre – és hogyan lehet ezen változtatni.
 • Hogyan ossz fel egy tervet rövid, elvégezhető lépésekre, hogy elérd az általad kitűzött célokat – bármilyen nagyok legyenek is azok.

Az ezen a tanfolyamon tanult eszközökkel olyan célokat fogalmazhatsz meg és érhetsz el, amelyekről korábban csak álmodtál. 

„Ha bármely területen azt találja, hogy túl hosszú ideig tart Önnek egy terméket előállítani, akkor itt az ideje felülvizsgálnia a technológiáját.” LRH

hatékony időgazdálkodás

Ismerd meg az eszközöket, amelyekkel kevesebb erőfeszítést igényel a dolgok elvégzése. Kevesebb stresszel és kevesebb idő alatt érheted el, amit akarsz az életben.

A nagy sebességű számítógépek és szupergyors kommunikációs vonalak világában az elavult adminisztrációs rendszerek nem működnek. Tehát hogyan tudsz lépést tartani? A gyorsabb berendezések lehetnek az egyik megoldás. De a gépek önmagukban nem jelentenek teljes választ. Minden gép mögött ott van egy valódi, élő személy. Minden sikeres vállalkozás vagy tevékenység mögött ott van valaki, aki legalább egy kicsit ismeri a szervezést és a tervezést.

A Hatékony időgazdálkodás tanfolyam megmutatja, hogyan lehet többet elvégezni kevesebb idő alatt a hatékonyság alapelveinek felhasználásával. Sok embernek fogalma sincs erről. Ez a tanfolyam megmutatja ennek mikéntjét. 

ezen a tanfolyamon meg fogod tanulni:

 • Miért dolgoznak némelyek keményen, és mégse végeznek el túl sok mindent, miközben mások többet érnek el sokkal kisebb erőfeszítéssel.
 • Mi okoz elvesztegetett időt a munkahelyen, és hogyan csökkentsd felére a munkád úgy, hogy mégis többet végzel el kevesebb idő alatt.
 • Hogyan bonts le egy célt vagy tervet egyszerű, végrehajtható lépésekre, hogy könnyen elérhesd azokat.

Ha ismered ennek a tanfolyamnak az adatait és eszközeit, kétszer olyan gyorsan és feleannyi erőfeszítéssel leszel képes kezelni a munkát. Kiküszöbölheted a stresszt, és több időt nyerhetsz magadnak mindazokra a dolgokra, amiket csinálni szeretnél. 

„A hangulatot óriási magasságokba röpíti a jól végzett munka. Sőt bizonyítható, hogy a jó hangulat alapja a termelés.” LRH

hogyan váljunk motiválttá?

Most valódi akcióba lendülhet az életben, és ezekkel az áttörésekkel belevághat, és elérheti a céljait.

A céljaid eléréséhez rendelkezned kell személyes hajtóerővel – és aktívan cselekedned is kell. Felül kell kerekedned az akadályokon, és továbbra is előre kell haladnod. Tehát a sikerhez szükség van saját személyes motivációra. Akkor miért halogatjuk a dolgokat olyan gyakran? És miért van az, hogy néha végül nem csinálunk semmit? Esetenként miért halogatunk egyszerű dolgokat is addig, amíg vészhelyzet nem alakul ki?

A Hogyan váljunk motiválttá? tanfolyam választ ad ezekre a kérdésekre. Megmutatja, hogyan kerekedj felül az akadályokon, amelyek meggátolnak valaminek az elvégzésében. Megadja a tudást, amellyel egyszerűbbé és élvezetesebbé teheted a munkát, és így motiváltabbá válhatsz. 

ezen a tanfolyamon meg fogod tanulni:

 • A befejezetlenül hagyott dolgok csapdái, és hogy ezek hogyan okoznak dupla munkát.
 • Egy gyakorlat, amely segíteni fog felülkerekedni a problémákon.
 • A kontroll anatómiája és a környezetedben lévő emberek, dolgok és tevékenységek irányításának pontos módja.

Amennyiben tudod, mi akadályoz meg abban, hogy beindulj, motiváltabbá válhatsz, és növelni tudod a hatékonyságodat.

stressz

„Vannak olyanok, akik megpróbálnak jót tenni, és vannak olyanok, akik a rosszra specializálódnak, és e tények és jellemvonások alapján felismerheti őket.” LRH

Egyszer fenn egyszer lenn

Amikor valaki, akinek eddig jól mentek a dolgai, hirtelen rosszabb állapotba kerül, annak konkrét oka van.

Amikor hirtelen elkezd valaki hibákat elkövetni, vagy ostobaságokat csinál, azt okozza valami. Amikor boldog, és jól érzi magát, és minden látható ok nélkül hirtelen elkezdi levertnek érezni magát, azt is valaki okozza.

Tudsz róla, hogy meghatározott személyiségtípusok léteznek? Azok, akik jót akarnak az embereknek, és azok, akik rosszindulatúak. Ha tapasztaltál már valaha érzelmi hullámvasutazást, vagy egyszer fenn, egyszer lenn érezted magad az életben, lehet, hogy valaki a környezetedben elnyomott téged – lehengerelt, vagy megpróbált kisebbé tenni. 

ezen a tanfolyamon meg fogod tanulni:

 • Hogyan különböztesd meg az emberek két típusát – azokat, akik megpróbálnak felépíteni, és azokat, akik megpróbálnak lerombolni dolgokat.
 • Mit tegyél azokkal az emberekkel kapcsolatban, akik ártani akarnak.
 • Hogyan ismerd fel az igazi barátaid, illetve azokat, akik ellened dolgoznak.

A balszerencsés események mögötti okok kezelési módjának ismeretével képes leszel jobbra fordítani az életed, egyszer s mindenkorra megszüntetheted az „egyszer fenn, egyszer lenn” állapotot, és a legnagyobb céljaid felé törhetsz. 

„Ha valakinek vannak ideáljai, akármennyire is rábeszélik, hogy feladja ezeket, a túlélése csak addig lesz jó, amíg hű marad ezekhez az ideálokhoz.” LRH

személyes értékek és integritás

A saját eszményeinkhez való hűség biztos út a sikerhez. A Szcientológia nyújtotta tudás nélkül azonban lehet, hogy nehéz sikeressé és boldoggá válni.

Az, aki becsületes és egyenes, többet ér el, és gyorsabban valósítja meg a céljait, mint az, aki becstelen és zárkózott. A saját eszményeinkhez való hűség biztos út a sikerhez. De hogyan marad az ember hű hozzájuk?

Ismerd meg annak okait, hogy az emberek miért veszítik el személyes integritásukat, és miért húzódnak vissza másoktól. Fedezd fel az eszközöket, amelyekkel jobbra fordíthatod az életed, és boldogabbá, eredményesebbé és sikeresebbé válhatsz.

ezen a tanfolyamon meg fogod tanulni:

 • Hogyan határozd meg saját személyes értékeidet, és hogyan befolyásolják ezek az életed.
 • A jó és a gonosz, a helyes és a helytelen pontos meghatározása – hogyan tudod felhasználni ezt a tudást arra, hogy boldogabb és sikeresebb életet élj.
 • Hogyan állíthatod helyre saját személyes integritásodt, hogyan javíthatod az állapotokat az életben, és hogyan segíthetsz másoknak javítani a saját életükön.

Ahogy L. Ron Hubbard megfogalmazta: „Ha az Ember ismerné az etika egyszerű technológiáját, akkor el tudná érni magának azt az önbecsülést, személyes megelégedettséget és sikert, amelyről azt hiszi, hogy csak álmodni képes, nem pedig elérni.”

Ezen a tanfolyamon alkalmad lesz rá, hogy az álmaidat valóra váltsd – kézzelfoghatóan. A balszerencsés események mögötti okok kezelési módjának ismeretével képes leszel jobbra fordítani az életed, és végérvényesen megszüntetheted őket.

„A megbízhatóság rendkívül nagyra becsült érték. Ha valakiben megvan, azt a személyt értékesnek tekintik. Ha elveszítette, értéktelennek tarthatják.” LRH

ismerje fel, kiben bízhat

A tanfolyamban található technikai áttörések megmutatják Önnek az emberi viselkedés valódi tényezőit, amelyekkel tényleg felismerheti, hogy kiben bízhat.

Az Ön túlélése múlik azon, hogy tudja, kiben bízhat. De hogyan ismerheti fel, kik az igazi barátai? Hogyan állapíthatja meg, hogy valaki a segítségére lesz‑e egy közös vállalkozás sikerre vitelében?

Előre lehet jelezni valahogy a viselkedést? Igen. Az emberi viselkedésnek vannak alapvető elemei. Ha ismeri ezeket, betekintést nyerhet embertársai viselkedésébe, és egyszerűen azáltal, hogy megfigyeli, hogyan cselekednek az emberek, mindent tudni fog róluk. 

ezen a tanfolyamon meg fogod tanulni:

 • A bizalom fontossága minden emberi kapcsolatban.
 • Az emberi értékelés Hubbard‑féle táblázata – az eszköz, amellyel megismeri az emberek jellemét, és meg tudja jósolni, hogyan fognak cselekedni.
 • Mások pontos felbecslése, és hogyan gondoskodjon biztosabb jövőről saját maga számára, és azok számára, akikkel törődik.

Az ezen a tanfolyamon elsajátított tudással rendelkezni fog az eszközökkel ahhoz, hogy felismerje, kiben bízhat, és kire számíthat.

„Szeretni mindenek ellenére: ez a nagyság titka. És nagyon is lehetséges, hogy ez az univerzum legnagyobb titka.” LRH

Hogyan javítsuk kapcsolatainkat másokkal?

Ha elsajátítja azokat az alapelveket, amelyek megadják az őszinte kapcsolat összetevőit, könnyen ki tud alakítani és fenn tud tartani egy ilyen kapcsolatot.

Vannak bizonyos konkrét tényezők, amelyek minden emberi kapcsolatban közösek, legyen az a kapcsolat családi vagy üzleti, alkalmi vagy bensőséges, rövid távú vagy hosszú időre szóló. Ha ismeri ezeket az összetevőket, és tudja, hogyan használja őket, képes lesz arra, hogy affinitást, támogatást és csodálatot adjon és kapjon, ez pedig egy valóban pozitív kapcsolatot eredményez.

Van azonban még egy konkrét tényező, amely minden vita vagy zaklatottság mélyén megtalálható. Ha ismeri ezt a tényezőt és az alkalmazásának pontos lépéseit, akkor bármilyen nézeteltérést meg tud oldani, és helyre tudja állítani a megértést és a harmóniát. 

ezen a tanfolyamon meg fogod tanulni:

 • A megértés összetevői, amelyek egy egymással összefüggő háromszöget alkotnak – ezt bárkivel kapcsolatban felhasználhatja.
 • A lépések, amelyekkel megállapíthatja egy kapcsolatban, hogy kinek van igaza, és ki téved, különösen akkor, amikor valakinek a hangoztatott igaza már azzal fenyeget, hogy zátonyra futtatja a kapcsolatot.
 • A boldog élet két szabálya.

Ezek az áttörések – más, olyan tényezőkkel párosulva, amelyeket meg fog tanulni ezen a tanfolyamon – együttműködésen alapuló kölcsönös megértést és boldog kapcsolatot teremtenek az emberek között. 

„Az önbizalom nem más, mint öndeterminizmus. Nem más, mint az egyén hite a saját képességében, hogy meghatározza a saját sorsát. Amíg ezzel rendelkezik, addig az univerzum a zsebében van.” LRH

Hogyan tegyünk szert önbizalomra?

Konkrét oka van annak, hogy valaki elveszíti az önbizalmát – kezelje ezt az okot, és az önbizalma helyreállhat. Íme a Scientology alapelvek, amelyek ezt teljességgel lehetségessé teszik.

Az önbizalom olyan dolog, amiből a legtöbb ember többet szeretne, de nem biztos benne, hogyan tegyen szert rá, vagy honnan vegye.

Korábban jobban bízott saját magában? Szeretné erősíteni az önbizalmát?

Az önbizalma növeléséhez meg kell értenie, hogy mi ronthatja a saját magáról alkotott véleményét. Ha tudja, miért történik ez, akkor tehet valamit a helyzet visszafordítása érdekében, és újból kiépítheti az önbizalmát. 

ezen a tanfolyamon meg fogod tanulni:

 • A biztonság valódi forrása az életben.
 • Hogyan kapcsolódik egymáshoz az önbizalom és az önbecsülés, és mit tehet, hogy helyreállítsa őket.
 • Pontosan milyen lépésekkel érheti el, hogy jobban értsen ahhoz, amit csinál.

Az ezen a tanfolyamon található tudás és eszközök segíteni fognak Önnek abban, hogy az önbizalom új szintjére emelkedjen, hogy többet vigyen véghez, és hogy a magasabb szintű személyes túlélés felé haladjon. 

párkapcsolat

„Megházasodni kaland. Mert amikor az ember megházasodik, akkor valami olyat tesz, amiről semmit sem tud. Gondolt erre valaha is?” LRH

Hogyan teremtsünk sikeres házasságot?

A tanfolyamon taglalt áttörések pontosan megmutatják, mitől lesz sikeres egy házasság, és ezek használatával az Önöké örök életű lehet.

Amikor egy olyan fontos utazásba kezd, mint a házasság, bizonyos dolgokat tudnia kell. Ezek ismeretében útjuk sikeres lehet.

Minden sikeres házasság alapelvekre épül. Ha rendelkeznek a házasság során felmerülő nehézségek kezelésének eszközeivel, és azt is tudják, hogyan használják őket, képesek lesznek egy életre szóló, boldog kapcsolat megteremtésére. 

ezen a tanfolyamon meg fogja tanulni:

 • Egy tartós kapcsolat felépítésének összetevői és alkalmazásuk.
 • Mi egy sikeres házasság első feltétele, és milyen szerepet játszanak a partnerek a házasság teremtésében.
 • Miért fontos, hogy a két fél közös célokkal rendelkezzen.

Ha használja a tudást és az eszközöket, amelyeket megtanul ezen a tanfolyamon, bizonyosan boldog és elégedettséget nyújtó házasságot tud teremteni. 

„Az életben a legnagyobb öröm a teremtés. Tobzódj benne!” LRH

Hogyan tartsunk fenn egy boldog házasságot?

A jegyzetben található alapelvek pontosan megmutatják, hogyan lehet fenntartani egy házasságot, így az Önöké is végtelen boldogságot és örömöt hozhat.

Min múlik a boldog kapcsolat? Milyen összetevők tartják életben, és teszik örömtelivé? Mit tehetnek azért, hogy házasságuk tartós legyen?

A házasságok száma nagyobb a válásokénál, a kettő közötti különbség azonban csökken. A társadalom számos problémája manapság a tönkrement házasságokból származik, Ön azonban tehet azért, hogy az Önök házassága soha ne induljon el a lejtőn.

Az élet alapvető törvényei a házasságra is érvényesek. Van mód a szeretetük megerősítésére és egy olyan kapcsolat felépítésére, amely minden múló nappal csak erősödik. 

ezen a tanfolyamon meg fogja tanulni:

 • A minden kapcsolatban jelen lévő három elem, amelyek segítségével tartós és virágzó kapcsolat építhető.
 • Mi a férj és a feleség közötti zaklatottságok gyakori forrása, és hogyan lehet megoldani.
 • Miért döntenek úgy a házastársak, hogy különválnak – és milyen eszközökkel kezelhető ez az ok.

Az e tanfolyamon bemutatott alapvető igazságok minden emberi kapcsolatra befolyással vannak. Ezekből áll az emberi kapcsolatok egyetlen valóban működőképes technológiája, amely régi és új kapcsolatok ezreit mentette már meg.

„Nem számít, mennyire feszült egy házasság, újra összerakható. És létezhet olyan, hogy házasság.” LRH

Egy házasság megmentése

Ezek az alapelvek pontosan megmutatják, mi tart össze egy kapcsolatot, és a segítségükkel ismét valóban boldoggá teheti a házasságát.

Amikor úgy tűnik, hogy egy házasság a katasztrófa felé tart, hogyan lehet segíteni? Ha egy házaspár folyamatosan veszekszik, mit lehet tenni? És ha már az egyikük azon gondolkodik, vagy mindketten azon gondolkodnak, hogy különválnak, és a házasság már zátonyra futott, hogyan lehet a dolgot visszafordítani?

L. Ron Hubbard elkülönítette annak pontos okait, hogy miért bomlanak fel a házasságok, miért csökken le egyre jobban a kommunikáció két ember között, és miért próbál távozni a házasság egyik résztvevője. Tudja meg, hogyan menthető meg egy ilyen szerencsétlen helyzet. 

ezen a tanfolyamon meg fogja tanulni:

 • A minden kapcsolatban jelen lévő három elem, amelyek segítségével tartós és virágzó kapcsolat építhető.
 • Mi a férj és a feleség közötti zaklatottságok gyakori forrása, és hogyan lehet megoldani.
 • Miért döntenek úgy a házastársak, hogy különválnak – és milyen eszközökkel kezelhető ez az ok.

Az e tanfolyamon bemutatott alapvető igazságok minden emberi kapcsolatra befolyással vannak. Ezekből áll az emberi kapcsolatok egyetlen valóban működőképes technológiája, amely régi és új kapcsolatok ezreit mentette már meg. 

gyereknevelés

„Szeretettel és gyengédséggel nem lehet »elrontani« egy gyereket… A gyereknek szüksége van mindarra a szeretetre és gyengédségre, amit csak megkaphat.” LRH

Hogyan legyen boldog kisbabánk?

Ezek az áttörések megmutatják, mi befolyásolja a kisbaba jövőjét, így Ön segíthet neki, hogy jól induljon az élete.

Nincs olyan szülő, aki ne akarna mindent megtenni a gyerekéért, amit csak tud, a fogamzástól a születésen és a csecsemőkoron át, hogy a gyermek élete a lehető legjobban kezdődjön.

De mit tegyen az anya? Mit ne tegyen semmiképpen? És mit kell tudnia egy apának, hogy jó szülő lehessen? A szülőknek tudniuk kell, mi lehet hatással a születendő gyerekre. Ha a gyerek olyan dolgokra emlékszik, amelyek a születése előtt történtek, mit tegyenek a szülők, ha a legjobbat akarják a gyereknek? 

ezen a tanfolyamon meg fogja tanulni:

 • Mit kell kerülnie egy terhes anyának, és mit kell tennie, hogy a lehető legjobb védelmet biztosítsa a gyermek számára a méhben történő fejlődés, a szülés és a csecsemőkor során.
 • Miért fontos, hogy terhes anyaként vigyázzon önmagára, és mit kell tennie, hogy a gyerekének a lehető legjobb legyen.
 • Hogyan kell asszisztokat végezni, amelyekkel segíthet önmagán anyaként, és amelyekkel a legtöbb jót tudja tenni a gyerek érdekében.

E tanfolyamon az anya és az apa olyan tudás és olyan eszközök birtokába kerül, amelyek a lehető legtöbbet teszik a baba jó közérzetéért. Tudni fogja, mit kell kerülnie és mit kell tennie annak érdekében, hogy a gyerek első évei a lehető legjobbak legyenek.

„A gyerek nem egy különös állatfaj, amely különbözik az embertől. A gyerek olyan ember, aki még nem érte el a teljes fejlettségét.” LRH

sikeres gyereknevelés

Íme az alapelvek, amelyekkel segíteni tud gyermekének egy stabil, eredményes élet kialakításában.

A szülők a tőlük telhető legtöbbet nyújtják a gyerekeik felnevelése során, de legtöbben úgy találják, hogy ez próba szerencse dolga.

Hogyan kellene nevelniük a szülőknek a gyerekeiket, hogy segítsenek nekik kifejleszteni a saját öndeterminizmusukat, a kezdeményezőkészségüket és a konstruktív döntésre való képességüket? Milliónyi véleményt hallunk arról, hogyan kellene ezt tenni, de léteznek‑e olyan józan alapelvek, amelyekben tényleg megbízhatunk?

Ennek a tanfolyamnak az anyagai tartalmazzák a választ a fenti kérdésekre. 

ezen a tanfolyamon meg fogod tanulni:

 • Mire van a legnagyobb szükségük a gyerekeknek a szüleiktől.
 • Hogyan tud segíteni a gyereknek megoldani a problémáit.
 • Miért lesznek dühösek a gyerekek, és hogyan tud segíteni nekik gyorsan kilábalni a zaklatottságokból.
 • Hogyan éljen együtt gyerekekkel, és hogyan segítsen nekik nagyszerű, sikeres emberi lényekké válni.
 • Mi az az egyszerű, hatékony dolog, amellyel segíteni tud a gyerekeknek felépülni fizikai sérüléseikből.

Ha megérti és használja az ezen a tanfolyamon található tudást és eszközöket, segíthet gyermekének, hogy a család öndeterminált, boldog és hozzájáruló tagjává – a társadalom szempontjából pedig értékes személlyé – váljon. 

„Visszagondolhat a saját múltjára, és az Ön által ismert legterhesebb személy az a személy volt, akinek nem tudott segíteni. És az a személy, akinek a legkevesebbet tudta segíteni, garantáltan az a személy, aki a legtöbb gondot okozza Önnek.” LRH

hogyan neveljünk sikeresen tizenéveseket?

A gyerekkorból a felnőttkorba való átmenet kemény próba elé állíthatja a szülőt, de itt vannak azok az alapelvek, amelyek megmutatják, hogyan lehet ezt zökkenőmentessé tenni.

Tizenéves gyermekeink felnevelése nem feltétlenül kell, hogy küszködés legyen. Valójában az egyik legtöbbet nyújtó és legnagyobb beteljesülést jelentő élmény lehet. De mivel a gyerekekhez nem jár használati útmutató, amikor a világra jönnek, a kérdés továbbra is fennáll: hogyan? Mit tehet Ön, hogy a legnagyobb segítségükre legyen, hogy boldog, egészséges és becsületes állampolgár legyen belőlük?

Tanulja meg annak alapelveit, hogyan kell tizenéveseket nevelni. Hogyan tudja Ön megadni nekik azt a szilárd hátteret, amelyre alapozva fel tudnak nőni, és sikeresek tudnak lenni? Ez a tanfolyam bemutatja. 

ezen a tanfolyamon meg fogod tanulni:

 • Miért fontos célt adni a fiataloknak, és hogyan tegyük ezt.
 • Milyen szerepet játszik a részvétel és a hozzájárulás egy fiatal életében, és hogyan befolyásolják ezek a tényezők a hozzáállását és a viselkedését.
 • Mit tehet Ön mint szülő annak érdekében, hogy segítsen ragyogóbb, boldogabb és virágzóbb jövőt teremteni tizenéves gyerekének.

Ha Ön ismeri és használja e tanfolyam adatait, elmondhatja, hogy segített tizenéves gyerekének abban, hogy felnőtt élete boldog és sikeres legyen.